De ce mancarea chinezeasca ar putea fi mai rea decat cea de la fast-food

Mancarea chinezeasca, din ce in ce mai populara in lume, ar putea fi mai periculoasa decat cea de la fast-food, in ceea ce priveste efectele sale secundare asupra organismului, arata un studiu recent.

Pe langa faptul ca felurile de mancare care se pot gasi la restaurantele chinezesti sau la firmele de catering au mai bine de 1.000 de calorii fiecare, ceea ce inseamna mai bine de jumatate din necesarul zilnic de calorii, mancarea chinezeasca abunda intr-un potentiator de aroma numit glutamat monosodic (MSG), despre care s-a aratat ca duce la cresterea in greutate, conform fyiliving.com.

In cadrul studiului, realizat pe peste 10.000 de adulti din China, s-a verificat daca exista vreo legatura intre acest potentiator de aroma si obezitate, observandu-se ca cei care consumasera MSG intr-o cantitate mai mare aveau un risc cu 28% mai mare de a fi obezi sau supraponderali fata de ceilalti, aflati la polul opus.

Nu se stie inca cu certitudine in ce fel MSG este asociat cu luarea in greutate, insa autorii studiului suspecteaza ca in timp acest potentiator de aroma face ca creierul sa nu mai raspunda in mod corespunzator la leptina, un hormon ce controleaza apetitul. Cand creierul nu mai raspunde la leptina, mancam in exces si castigam in greutate. In plus, alte cercetari au aratat ca acelasi potentiator de aroma duce si la migrene.

Din pacate, insa, aditivul alimentar se gaseste in marea majoritate a alimentelor

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrasare/de-ce-mancarea-chinezeasca-ar-putea-fi-mai-rea-decat-cea-de-la-fast-food-1119604