Cum functioneaza Inelul Gastric?

Cum functioneaza Inelul Gastric?

Montarea unui  Inel Gastric vă  ajuta să pierdeti excesul ponderal printr-un mecanism simplu, logic si eficient.

  • Acesta acţionează prin reducerea capacităţii  stomacului, ceea ce înseamnă că veţi mânca mai puţin pentru că vă veti simti satui mult mai devreme.
  • Inelul ajustabil este un balon ajustabil circular de silicon, care este plasat în jurul stomacului, in partea de sus a acestuia.
  • Acest lucru da stomacului forma unei clepsidre inegale prin creearea  unei  pungi deasupra inelului.
  • Cand mananci, punga gastrica superioara se umple rapid cu alimente, care apoi trec încet prin deschiderea îngustă creata de inel, în restul stomacului situat inferior de acesta.
  • Imediat  ce punga gastrica superioara se umple, creierul va detecta acest fapt si va si emite senzatia de satietate, ducand la oprirea voluntara a mesei. Astfel va veti manca mai putin fara a suferi de foame.
  • Inelul este periodic reglat printr-un port care este plasat imediat sub piele, functie de ritmul scaderii ponderala. Astfel se va ajusta viteza cu care partea  superioara a stomacului se goleste, hotarand astfel cat mentinem senzatia de satietate si nu permitem creierului sa decida ca e timpul unei noi mese. Cu cat inelul este mai plin cu lichid, diametrul deschiderii sale este mai mic, viteza de golire mai mica si senzatia de foame intarzie. Astfel scaderea ponderala va fi mai accentuata.
  • Alimentele calatoresc  apoi  în mod normal  prin restul sistemului digestiv.

Calibrarea Inelului Gastric

Specific Inelului Gastric este posibilitatea ajustarii care permite chirurgului sa stabileasca nivelul de restrictie alimentara potrivit situatiei dvs.

În momentul montarii chirurgul lasa inelul gol sau partial umplut pentru a va permite acomodarea cu el si pentru a usura procesul de vindecare chirurgicala în primele saptamâni postoperator.

Primele saptamâni sunt o perioada critica. Trebuie sa evitati varsaturile si punerea în tensiune a pungii gastrice de deasupra inelului. Prima calibrare se face de obicei la 4-6 saptamâni postoperator. Chirurgul va decide împreuna cu dvs. când este momentul potrivit pentru calibrare având în vedere:

– scaderea ponderala
– cantitatea de alimente pe care o puteti mânca fara disconfort
– efortul fizic zilnic
– cât lichid este deja în inel.

Pentru calibrare chirurgul injecteaza ser fiziologic în rezervorul plasat sub piele. Inelul poate fi ajustat si în sens invers: extragând ser fiziologic din rezervor. Aceasta se face cu un ac fin special. Veti simti o întepatura (asemanatoare unei injectii).

Calibrarea se face în spital/clinica. Ca sa obtineti rezultate optime ar putea fi necesare mai multe calibrari deoarece cantitatea de lichid necesara unei dimensiuni ideale a inelului este unica pentru fiecare persoana – dimensiunea ideala este cea care va permite sa aveti o scadere ponderala gradata.
Nu va grabiti, si acceptati o scadere ponderala treptata !

N.B. Pentru a functiona Inelul Gastric are nevoie de aportul dvs. Succesul va depinde de Dvs. si de PARTENERIATUL cu echipa de medici care va îngrijesc !

Când veti putea mânca alimente solide trebuie sa fiti precauti. Lichidele trec usor prin punga superioara si nu veti simti satietate. Trebuie sa evitati bauturile energizante. Beti apa, supa, ceai si cafea (fara zahar).

Prea multa mâncare sau fragmente prea mari pot bloca inelul. Puteti evita aceasta mestecând bine alimentele si înghitind cantitati mici. Serviti 3 mese zilnic. Asigurati-va ca acestea contin alimente adecvate: legume, fructe, carne, fainoase si /sau produse dietetice.