Ai mancat vreodata ceva și dupa prima sau a doua inghititura sa simti nevoia sa vomiti sau sa ti se para ca iti vine inapoi?  Sau ai mancat vreodata ceva, moment in care corpul tau sa-l perceapa ca pe ceva greu de inghitit, lipicios sau gretos?

Acesta este numește sindromul  primei inghitituri și vine de la consumul  prea rapid, cu muscaturi prea  voluminoase, sau prea dese. Pe scurt, mancatul „cu lacomie”.

Unii pacienti, posesori de inel gastric, vor tinde sa creada ca inelul este prea strans și in acelasi timp  se mira ca nu pierd  greutate. De cele multe ori nu inelul este vinovat ci modul in care mananci.

Acest sindrom ar trebui sa numit “Am mancat prea repede” sau “Am inghitit prea mult” pentru ca de fapt tocmai aceste fenomene au loc.

Micul stomac de deasupra inelului este foarte mic și atunci cand o inghititura voluminoasa ajunge in el, acesta va incerca sa impinga alimentele pana la stomac de sub inel. In cazul unei inghitituri prea mari,  a unor alimente cu o textura dificila sau prea uscate, acestea se pot bloca in stomac. Cand acest lucru se intampla, stomacul tau va incearca sa-l faca sa alunece prin crearea de mucus suplimentar, iar acesta poate ajunge inapoi in gura dand senzatia de greata si saliva excesiva.

Daca va este foarte foame și incearcati sa manancati prea repede pentru a va satisface foamea, probabil ca s-ar putea sa traiesti genul asta de senzatii neplacute.

Ai un singur mod in care poti evita asa ceva: Mananca INCET cu  INGHITITURI MICI si  MESTECA BINE.