1. Poate fi scos inelul gastric dupa ce am ajuns la greutatea dorita sau trebuie sa-l pastrez toata viaţa?

Inelul tau gastric poate fi îndepărtat în orice moment, iar dacă inca il ai, aceasta se intampla probabil pentru ca nu ai atins inca greutatea tinta.Montarea inelului gastric este reversibilă. Odata montat inelul trebuie mentinut cat mai mult pentru a atinge greutatea dorita sau pana in momentul in care tu si/sau echipa de medici considera ca ti-ai modificat stiulul de alimentatie incat sa poti mentine scaderea ponderala fara ajutorul inelului. Dacă inelul tau gastric gastric este scos, stomacul poate  reveni la dimensiunea şi forma sa  anterior montarii inelului. Daca insa se decide, din orice motiv, ca trebuie indepartat inelul, acest lucru se poate face oricand tot printr-o interventie laparoscopica.

2. Ce alimente ar trebui sa mananc dupa montarea inelului gastric?

În prima lună după operaţie va trebui să mănânce cantităţi mici de alimente lichide si pasate, pentru a ajuta stomacul sa se vindece in mod adecvat. După aceea va puteţi intoarce treptat la  alimente solide. Consumul de cantităţi mici de alimente sanatoase, care au continut scăzut  în grăsimi şi zahăr, vă va ajuta să pierdeti excesul de greutate.

Pentru mai multe detalii consultati pagina special dedicata dietei postoperatorii.

Recomandari

1. Mâncati numai 3 mese mici pe zi.
2. Mâncati încet si mestecati bine !
3. Opriti-va imediat ce va simtiti satui.
4. Nu beti lichide în timp ce mâncati.
5. Nu mâncati între mese.
6. Mâncati numai alimente de calitate.
7. Evitati fibrele alimentare.
8. Beti suficiente lichide în timpul zilei..
9. Beti numai lichide sarace în calorii
10. Practicati zilnic exercitiu fizic cel putin 30 de minute.

3. Voi avea nevoie de intervenţii chirurgicale după pierderea in greutate pentru a elimina excesul de piele?

Pierderea importanta de greutate poate provoca un exces de piele in zonele in care anterior se afla un mare exces de tesut adipos: abdomen, coapse, brate, sani, fese. Exista interventii de chirurgie estetica dedicate special acestui tip de exces tegumentar. Noi colaboram cu o echipa de chirurgi plastiecieni care se vor ocupa de dvs.
Majoritatea persoanelor care au inel gastric vor pierde aproximativ jumatate din excesul ponderal in primul an dupa operatie.Dupa o anumita varsta pielea intinsa de tesutul adipos isi pierde elasticitatea facand astfel imposibil revenirea la forma initiala a cestor excese tegumentare. Astfel devine necesara indepartarea zonelor de piele devenite inestetice si nefunctionale. In ultimii 5-7 ani a aparut o ramura noua a chirurgiei estetice si reconstructive ce studiaza si opereaza paceintii ce au pierdut un important execes ponderal si a caror conponenta tegumentara nu mai corespunde noului statut ponderal rezultat in urma interventiilor de chirurgiei a obezitatii. De obicei trebuie aşteptat între 12 şi 18 luni de la montarea inelului gastric pentru a obtine o curba ponderala stabila. Abia atunci este indicat sa se intervina chirurgical plastic.

4. Cât timp trebuie să aştept înainte de a putea conduce din nou automobilul?

În mod ideal, v-am sfătui să aşteptati timp de 10 zile înainte de  a conduce din nou. Acest lucru va datimp inciziilor operatorii sa se vindece. Asiguraţi-vă că aveţi pe cineva să va conduca  acasă după operaţie deoarece este posibil sa va simţiti un pic ameţiti dupa anestezie si dieta pur lichidiana hipocalorica. Veti observa de asemenea ca centura de siguranta va poate deranja la nivelul abdomenului operat.

Astfel  recomandarea noastra stricta este sa nu conduceti mai devreme de 3 zile de la operatie.

5. Se poate fisura inelul si pierde lichidul din interior?

Ca orice dispozitiv fabricat din plastic/silicon  are aceasta tendinta de-a lungul timpului. Este o pierdere foarte lenta şi primul indiciu este o crestere a apetitului si cresterea in greutate. Acest lucru înseamnă că veţi avea nevoie de completarea cu lichid a inelului pentru a reveni la un nivel normal. De aceea este recomandat sa urmati controalele periodice indicate la externare.

6. Poate aluneca inelul de la locul sau initial?

Inel este ferm fixat la nivelul stomacului. Acesta este înfăşurat în jurul partea de sus a stomacului intr-un mod foarte asemănător cu un ceas de mana. Există totuşi, aproximativ 5% din cazuri, în care se întâmplă acest lucru. În cazul în care inelul este mult prea plin cu lichid sau cand alimentele sunt consumate in exces si stomac se destinde se formeaza  premize ca inelul sa alunece.

Dacă prezentaţi vărsături repetate va puteti gandi ca inelul a alunecat, moment in care va recomandam sa ne contactati.

7. Cand voi putea sa ma intorc la locul de munca?

Recuperarea este mai rapidă la gastric banding decât alte proceduri de chirurgie a obezitatii. Vă puteţi aştepta să lipsiti de la serviciu pentru aproximativ o săptămână, deşi fiecare reactioneaza diferit in raport cu viteza de recuperare.

8. Ma voi confrunta cu  greaţă şi vărsături daca am montat inel gastric?

Nu. Dacă urmati intocmai recomnadarile de alimentatie referitoare la mecanism si calitatea hranei, atunci acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Amintiţi-vă mereu ca trebuie sa mancati incet, sa mestecati bine alimentele si sa va opriti imediat ce va simtiti satui..

9. Imi plac dulciurile. Pot avea  inel gastric?

Da. Contrar opiniei populare, gastric banding-ul funcţionează la fel de bine pentru acei pacienti carora le  plac dulciurile. Va trebui sa fiti insa constienti ca orice aliemnt cu continut ridicat de zahar ingreuneaza functionarea inelului. Acesta „poate fi pacalit”de lichide dulci, miere, etc. Astfel incat constientizarea din partea dvs. reprezinta un factor important in demersul nostru.

10. Cat voi slabi?

Vă puteţi aştepta să piardeti în jurul valorii de 50-60% din greutatea în exces. Cu toate acestea, acest lucru poate varia de la un pacient la altul. Unii oameni se vor pierde in greutate mai mult,altii mai putin.

11. Pot face exercitii fizice?

Da. Vă încurajăm să faceti exerciţii fizice care, împreună cu dieta dumneavoastră, vă vor ajuta să piardeti cat mai mult  în greutate. De asemenea exercitiile fizice va vor face sa va simtiti mult mai tonici si mai plini de viata..

12. Pot plati in rate aceasta operatie?

DA. Dacă doriti un inel gastric si nu dispuneti de suma necesara unul din consultantii nostri financiari va dor ajuta sa aobetineti un credit necesar finantatii interventiei. Acest lucru nu va fi in nici un fel grevat de vreun comision suplimentar. Pentru mai multe detalii accesti pagina special dedicata finantarii interventiei.