La pacientii obezi ficatul are dimensiuni crescute, fiind puternic impregnat cu grasimi.
Acest regim are scopul de a diminua dimensiunile ficatului pentru ca operatia sa se desfasoare fara dificultati si in siguranta, avand in vedere manevrele chirurgicale efectuate pe stomac.Stomacul se afla sub lobul stang hepetic si orice operatie la acest nivel presupune ridicarea ficatului.
Regimul trebuie respectat 7 zile inaintea operatiei.
El trebuie oprit in preziua operatiei cand este recomandat sa consumati mese usoare compuse din supe, ciorbe, legume, carne la gratar, pana la ora 16. Dupa acesta ora veti consuma NUMAI lichide.
In ziua operatiei nu veti bea si manca NIMIC.
Ora 8 : 1 ou fiert tare + 1 cafea
Ora 10 : 150 grame branza degresata de vaci
Ora 13 : 300 gr. carne slaba fiarta( pui, vita)
Ora 16 : 150 grame branza degresata de vaci
Ora 19 : 300 gr. Carne slaba fiarta( pui, vita)
In week-end
Se adauga:
- La ora 8 – un fruct
- La ora 13 – Supa de carne cu legume(doar zeama)
Leave A Comment