Un cetăţean britanic, care cântăreşte 139 de kilograme, a făcut apel, luni, la o decizie a justiţiei care îi refuză, sub pretextul că nu este suficient de obez, luarea în evidenţele serviciilor de securitate socială în vederea achitării costurilor unei intervenţii chirurgicale pentru a-i permite să slăbească, relatează AFP.

Tom Condliff, un pensionar în vârstă de 62 de ani, care locuieşte în Staffordshire, afirmă că are nevoie de un inel gastric, pentru a-i reduce dimensiunile stomacului şi astfel asigurându-i rămânerea în viaţă, prin slăbire. Dar National Health Service (NHS) a refuzat să plătească această operaţie.

În aprilie, Curtea Supremă a refuzat să caseze decizia luată de NHS. Potrivit serviciului public de sănătate, masa corporală a pacientului, care este superioară celei de 40, este totuşi inferioară limitei de 50 necesare pentru ca NHS să achite costurile operaţiei.

Fost poliţist, Tom Condliff a devenit obez din cauza unor medicamente contra diabetului.

Recursul său urmează să fie dezbătut luni şi marţi la Curtea de Apel.

Marea Britanie are cea mai ridicată rată a obezităţii din Europa, cu 24,5% dintre adulţi consideraţi obezi, potrivit unui studiu dat publicităţii în decembrie de către Comisia Europeană şi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Media europeană este de 14%.

http://www.jurnalul.ro/externe/un-britanic-obez-vrea-sa-obtina-in-justitie-dreptul-la-operatie-de-micsorare-a-stomacului-584306.htm